Gör-det-själv: Skapa din egen unika lampa med återvunna material

Gör-det-själv: Skapa din egen unika lampa med återvunna material

Idag ska jag dela med mig av en spännande gör-det-själv-projekt som du kan ha roligt med samtidigt som du bidrar till en hållbarare planet. Vi ska skapa en unik lampa av återvunna material. Det här DIY-projektet är ett utmärkt sätt att återanvända gamla föremål och skapa något vackert och funktionellt.

Först behöver vi samla några material. Här är vad du behöver:

  • Gamla burkar, flaskor eller glas (både plast och glas fungerar)
  • Elsladd med strömbrytare och lamphållare
  • Glödlampa
  • Lim och/eller silvertejp
  • Målarfärg (valfritt)

När du har samlat alla material, följ dessa steg för att skapa din egen unika lampa.

Steg 1: Förbered ditt återvunna material

Du kan använda nästan vilket återvunnet material som helst, bara det är tillräckligt stort för att rymma en glödlampa och lamphållaren. Om du använder en burk eller flaska, se till att den är ren och torr. Tvätta den noggrant och låt den torka innan du börjar.

Steg 2: Gör ett hål för elsladden

Använd en borr för att göra ett hål i botten av ditt återvunna material. Detta hål ska vara tillräckligt stort för att rymma elsladden. Dra sladden genom hålet och fäst lamphållaren i toppen av burken/flaskan.

Steg 3: Fäst lamphållaren

Använd lim eller tejp för att fästa lamphållaren på plats i toppen av ditt återvunna material. Se till att lamphållaren sitter ordentligt fast så att den inte kan falla av eller flyttas.

Steg 4: Montera glödlampan

Sätt i glödlampan i lamphållaren. Var noga med att inte skruva in den för hårt - du vill inte skada lampan eller lamphållaren.

Steg 5: Dekorera din lampa (valfritt)

Om du vill kan du nu dekorera din lampa. Använd målarfärg, dekorativa klistermärken, glitter eller vad du än tycker skulle passa. Detta är din chans att verkligen göra lampan till din egen!

Grattis, du har nu skapat din egen unika lampa med återvunna material! Inte nog med att du har en ny, vacker lampa att pryda ditt hem med, men du har också hjälpt till att minska avfallet på vår planet.

Kom ihåg, DIY-projekt som detta är inte bara ett utmärkt sätt att återanvända gamla föremål, men de är också ett utmärkt sätt att uttrycka din kreativitet och personliga stil. Och det bästa av allt? Ingen annan kommer att ha en lampa precis som din!

Det var allt för idag på Lampbloggen. Vi hoppas att du har haft roligt med detta DIY-projekt, och vi ser fram emot att se alla era fantastiska lampor!

VEINE vägglampa

VEINE vägglampa

Väggmonterad lampa av mattsvart metall med effektfullt guldfärgad insida. Lampan ger ett indirekt sken och den rustikt melerade insidan ger en rå känsla. En speciell belysning som ger rummet karaktär. Transparent sladd, sladdlängd 2 m. Material: Metall. Storlek: Höjd 19 cm, ø 38 cm. Sockel/lampa: 1 st E27, max 40 w glödlampa eller max 7 w lågenergilampa. Ljuskälla medföljer ej. Tips/råd: Se lampa…
Ani Mobil LED-lampa

Ani Mobil LED-lampa

Ani Mobil LED Lampa Grå från Blomus är en helt unik lampa då den består utav en kombination av flera lampor- två olika bordslampor, en pendel och en ”to-go lampa”.
Hur du kan kombinera rustika ljuskällor med modern inredning för att skapa unik hematmosfär

Hur du kan kombinera rustika ljuskällor med modern inredning för att skapa unik hematmosfär

I dagens inlägg ska vi dyka ner i ämnet hur du kan kombinera rustika ljuskällor med modern inredning för att skapa en unik atmosfär i ditt hem. Detta är ett utmärkt sätt att blanda gammalt och nytt och skapa en dynamisk och intressant inredning. Rustika ljuskällor i modern inredning Rustika ljuskällor är ofta karaktäriserade av naturliga material som trä, sten, metall och glas. De har en enkel, o…
SOLCELLSDEKORATION SUNLIGHT 29x35 cm

SOLCELLSDEKORATION SUNLIGHT 29x35 cm

Solcellsdriven lampa i svart metall för utomhusbruk. Passar fint att hänga upp i en pergola, ute i trädgården eller på balkongen. Lampan sprider ett varmvitt sken och lyser i ca 4 h efter laddning. Svart anslutningskabel, sladdlängd 3 m. Drivs med 1 st uppladdningsbart AA-batteri. Batterier medföljer. Material: Metall. Storlek: Höjd 35 cm, bredd 29 cm, djup 29 cm. Sockel/lampa: LED. Lamporna är in…
MAC vägglampa

MAC vägglampa

Vägglampa i mattsvart metall med mässingsfärgade detaljer. Skärmen är i textil med lätt struktur och fin glans. MAC är en elegant lampa som du tänder och släcker genom att dra i en liten mässingsfärgad metallcylinder på kulkedja. Svart sladd, sladdlängd 1,7 m. Material: Metall och textil. Storlek: Höjd 32 cm, skärm ø 13 cm, djup 18 cm. Sockel/lampa: 1 st E27, max 25 w glödlampa eller max 5 w låge…
MOLLE taklampa

MOLLE taklampa

Taklampa i vitt opalglas med vågformad yta. Den vita kupan sprider ett vackert och varmt sken. Lampfästet och takkoppen är svarta. Svarta detaljer tillsammans med svart textilsladd förhöjer känslan och ger en lyxigare framtoning. Sladdlängd 1,2 m. Material: Glas. Storlek: Höjd 25 cm, ø 30 cm. Sockel/lampa: E27, max 40 w glödlampa eller max 7 w lågenergilampa. Ljuskälla medföljer ej. Takplugg ingå…
FRED golvlampa

FRED golvlampa

Golvlampa med stativ av metall och veckad skärm av plast. Lampan är avsedd att användas på uteplatsen, altanen eller balkongen. Förändra ljusskenet genom att prova olika typer av ljuskällor. Material: Metall och plast. Storlek: Höjd 150 cm, ø 37 cm. Sockel/lampa: 1 st E27, max 25 w glödlampa eller max 5 w lågenergilampa. Ljuskälla medföljer ej. Tips/råd: FRED finns även som bordslampa så du kan sk…
Ljusslinga Flex Out, inkl Pearl 12,5 cm

Ljusslinga Flex Out, inkl Pearl 12,5 cm

Flex Out ljusslinga för utomhusbruk (IP44) med 5 st lamphållare. Totallängd 6,5 m, och 2,5 m till första lamphållaren, sedan 80 cm mellan varje lamphållare. 15 cm från T-koppling ner till skärmring. Här matchat med 5 st Opalvita LED lampor. Lampan är 12,5 cm bred och 17 cm hög.
Taklampa 'Hope' - Grå

Taklampa 'Hope' - Grå

En elegant rökgrå färgad lampa i glas och opalform! Tidlös design som får oss att vilja duka upp matbordet med fina servetter och härligt elegant porslin. Denna lampa passar bra i alla hem tack vare dess stilrena utformning! Skapar en mysig belysning och känsla i ditt hem!
SAINT taklampa - hög

SAINT taklampa - hög

Taklampa av borstad mässing med kupa i vitt glas med vågformad struktur. Lampan har en klassisk och tidlös utstrålning och är mycket lättplacerad. Transparent sladd, sladdlängd 1,1 m. Material: Metall och glas. Storlek: Höjd 36 cm, ø 20 cm. Sockel/lampa: 1 st E27, max 25 w glödlampa eller max 5 w lågenergilampa. Ljuskälla medföljer ej. Takplugg ingår ej p.g.a. nya EU-regler. Den finns att köpa sep…